Prof. Farida Benhadou

Pr Farida Benhadou dermatologue Brussels Skin Center - Bruxelles

Prof. Farida Benhadou is dermatoloog in Brussel. Ze behaalde haar diploma in de dermatologie aan de ULB (Université Libre de Bruxelles).

Ze is voornamelijk gespecialiseerd in inflammatoire huidziekten, meer bepaald psoriasis en de ziekte van Verneuil (Hidradenitis suppurativa). Daarnaast behandelt ze ook aandoeningen van de hoofdhuid, en houdt ze zich bezig met complexe wondzorg. Verder heeft ze zich toegelegd op specifieke systemische ziekten die een invloed hebben op de huid en andere organen, zoals lupus, sclerodermie, vasculitis, sarcoïdose en auto-immuunziekten.

Bij prof. Farida Benhadou kunt u eveneens terecht voor een behandeling tegen haaruitval (kaalheid) door middel van PRP (plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes) in het Brussels Skin Center in de Europese Wijk.

Wetenschappelijk onderzoek is een van haar passies. Haar scriptie over psoriasis realiseerde ze in het laboratorium van Prof. Cédric Blanpain.

Zij is lid van de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) en de European Hidradenitis Suppurativa Foundation (EHSF), en ze werkt actief samen met de patiëntenverenigingen voor mensen met psoriasis en de ziekte van Verneuil.

Professor Farida Benhadou spreekt Frans, Engels en Nederlands, en houdt dermatologische consultaties in het kabinet van het Brussels Skin Center in de Europese Wijk. Sinds 2009 werkt ze eveneens in het Erasmusziekenhuis.