Prof. Dominique Parent

Pr Dominique Parent dermatoloog Brussels Skin Center - UkkelProf. Dominique Parent is sinds 1978 dermatoloog in Brussel. Ze is professor aan de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar ze jarenlang dermatologie en venerologie heeft onderwezen aan studenten geneeskunde, tandheelkunde en farmacie.

Prof. Dominique Parent is hoofd en oprichtster van de dienst slijmvliesaandoeningen van het Erasmusziekenhuis. Ze ontwikkelde er de pathologie van huid- en infectieziektes (soa) van de anogenitale zone bij vrouwen (dermatologie – gynaecologie), mannen (dermatologie – urologie), en de pathologie van de anogenitale zone bij kinderen. 

Prof. Dominique Parent is gespecialiseerd in de pathologie van de anogenitale zone:

  • vulvovaginale mycosen (schimmelinfecties, Candida)
  • pijn, jeuk en uitslag van het perineum (vulva en uitwendige mannelijke geslachtsorganen), alsook ontstekingsziekes (lichen sclerosus, lichen planus, psoriasis, eczeem, enz.) en andere letsels van de anogenitale zone bij volwassenen en kinderen
  • pijn bij geslachtsgemeenschap bij vrouwen
  • seksueel overdraagbare aandoeningen: condylomen of anogenitale wratten (papillomavirus-infecties), genitale herpes, syfilis, enz.

Na 36 jaar werkzaam te zijn geweest in het Erasmusziekenhuis zet ze haar gespecialiseerde consultaties van de anogenitale zone voort in het Brussels Skin Center in Ukkel (niet-geconventioneerde activiteit). Op dit moment houdt zij niet langer consultaties in de dienst Stomatologie van het Erasmusziekenhuis. Voor specialistische zorg van het mondvliesslijmvlies kunt u er terecht bij dr. Firas Shall, stomatoloog (02 555 37 91).

Prof. Dominique Parent is tweetalig Frans-Engels. Tijdens haar academische carrière heeft ze artikels en bijdragen voor boeken geschreven in beide talen en talrijke exposés gehouden op internationale congressen.