Esthetische dermatologie en cosmetologie

Het Brussels Skin Center biedt u geavanceerde behandelingen op het gebied van esthetische dermatologie en cosmetische verzorging.

Brussels Skin Center-esthetische dermatologie-injecties

Esthetische dermatologie

Botulinetoxine-injecties

Botulinetoxine-injecties blokkeren tijdelijk het samentrekken van bepaalde gelaatsspieren, terwijl de natuurlijke uitdrukking van het gezicht behouden blijft. Deze veilige behandeling vermindert bepaalde gezichtsrimpels (fronsrimpels, kraaienpootjes, mondhoeken, enz.) en gaat zo de effecten van huidveroudering tegen. Het resultaat is al na enkele dagen zichtbaar en houdt vier tot zes maanden aan.

Indicaties: ontsierende rimpels aan voorhoofd, de ooghoek of de mondhoek.

Botulinetoxine kan ook gebruikt worden bij hyperhidrose om te verhinderen dat het zenuwstelsel de zweetklieren stimuleert.

Indicaties: overdadig zweten.

Injectie van fillers of huidvullers (hyaluronzuur)

Huidvullers, ook bekend als fillers, verminderen diepe gelaatsrimpels en brengen weer volume (jukbeenderen, lippen, plooi tussen de neus en mondhoek, enz.). Naargelang het individuele geval, worden ze oppervlakkig of dieper in de huid gespotenUw dermatoloog van het Brussels Skin Center biedt u fillers met hyaluronzuur aan, een resorbeerbare huidvuller die goed verdragen wordt.

Indicaties: diepe gelaatsrimpels.

Behandeling met PRP (plaatjesrijk plasma)

Een PRP (Platelet-Rich Plasma)-behandeling is een natuurlijke behandeling die in de dermatologie wordt gebruikt om haaruitval en dunner wordend haar te stoppen in het geval van alopecia androgenetica (kaalheid), en dit zowel bij mannen als vrouwen. Het afgenomen bloed van de patiënt wordt gecentrifugeerd en de PRP wordt opnieuw in de hoofdhuid geïnjecteerd. De injecties doen bijna geen pijn en er zijn vrijwel geen bijwerkingen.

Indicaties: haaruitval, dunner wordend haar

Een PRP-behandeling kan ook worden gebruikt om de gezichtshuid te verjongen. Dit is een niet-chirurgische facelift die helemaal natuurlijk en 100% biocompatibel is, omdat PRP wordt verkregen uit het eigen bloed van de patiënt, dat wordt gecentrifugeerd om enkel het plasma over te houden. Dit plasma, rijk aan groeifactoren, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat de kwaliteit en textuur van de huid verbetert, rimpels en fijne lijntjes vermindert en de huid verstevigt.

Indicaties: donkere kringen, ‘vermoeide’ blik, doffe teint, vermoeide huid, bruine vlekken, acnelittekens, fijne lijntjes en rimpels, littekens.

Microneedling en nanoneedling

Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij microperforaties in de huid worden gemaakt met behulp van een elektrische pen met micronaalden, die 2 essentiële werkingen hebben:

1. De aanmaak van elastine en collageen in de lederhuid stimuleren, waardoor de huid verstevigt.

2. Microkanaaltjes creëren waardoor actieve ingrediënten kunnen binnendringen in de oppervlakkige lagen van de lederhuid.

Indicaties: grove poriën, verslapte huid, doffe teint, acnelittekens, striae, bruine vlekken, rimpels en fijne lijntjes.

Nanoneedling

Nanoneedling is een niet-invasieve behandeling en een naaldloos alternatief voor microneedling om de huid te verjongen, de teint te verbeteren, fijne lijntjes te verminderen en huidporiën te vernauwen.

Hierbij wordt een elektrische pen met microscopisch kleine puntjes gebruikt om de verjongende actieve ingrediënten in de huid te doen dringen.

Indicaties: grove poriën, verslapte huid, doffe teint, bruine vlekken, rimpels en fijne lijntjes.

Peeling

Een oppervlakkige peeling is een techniek waarbij een actief ingrediënt, zoals glycolzuur, op de huid wordt aangebracht. Dit actief ingrediënt peelt de oppervlaktelaag van de huid om dode cellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Dit zorgt voor een helderdere, gladdere en meer egale huid.

Indicaties: grove poriën, bruine vlekken, vermoeide huid, doffe teint, fijne lijntjes, vette huid.

Tijdens de eerste afspraak in het Brussels Skin Center met uw dermatoloog die gespecialiseerd is in esthetische behandelingen wordt het specifieke behandelingsprotocol bepaald dat het best bij uw wensen past. Er worden dan ook eventuele bijkomende evaluaties uitgevoerd om uw behandeling te optimaliseren.

Cosmetische verzorging

Onze cosmetoloog en verpleegkundige bieden naast laserontharing ook elektrolyse aan, alsook microcystische drainage bij acne en micro-dermabrasie met de DiamondTome-methode, die uniek is in België. 

Voor inlichtingen of een afspraak in esthetische dermatologie of in cosmetologieverzoeken wij u contact op te nemen met ons centrum op 02 375 03 70.

Let op: esthetische behandelingen worden niet vergoed door uw ziekenfonds.