Brussels Skin Center dermatologie adultesDermatologie volwassenen

U kunt bij uw dermatoloog van het Brussels Skin Center in Ukkel terecht voor alle huidaandoeningen voor volwassenen (dermatologie volwassenen).

 

Acne

Zo’n 25% van de volwassenen heeft last van acne. De aandoening evolueert met opstoten. In dat proces spelen de mannelijke geslachtshormonen (androgenen) – ze worden ook in kleine hoeveelheden aangemaakt door vrouwen – een belangrijke rol. Die stimuleren namelijk de ontwikkeling van de talgklieren en de talgproductie.

Acne kan door haar invloed op het uiterlijk een zware psychische impact hebben. Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel biedt u een luisterend oor en behandelingen op maat.

Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening en kenmerkt zich door rode vlekken op de wangen, de neus, het voorhoofd en de kin. Als de aandoening niet behandeld wordt, gaan de rode vlekken niet meer weg. Er ontstaan dan ook uitgezette bloedvaatjes en rode pukkels, soms ook een onregelmatige zwelling van de neus (rhinophyma). Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel kan u de meest geschikte behandelingen aanbieden.

Psoriasis

Psoriasis wordt veroorzaakt door een chronische ontsteking van de huid, waardoor die zich sneller vernieuwt. De huidcellen komen daardoor niet tot hun volle rijping en schilferen af. het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar en kan een zware psychische impact hebben. Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel biedt u een luisterend oor. U kunt er terecht voor  behandelingen en een nauwgezette opvolging.

Eczeem

Eczeem is een huidontsteking die met opstoten evolueert. Ze gaat gepaard met rode vlekken, blaasjes, afschilfering van de huid en jeuk. Door eraan te krabben, kunnen de vlekken gaan etteren en geïrriteerd raken en kan er een bacteriële superinfectie optreden. Dan moet u snel naar uw dermatoloog.

Wratten

Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Als het virus zich eenmaal in de opperhuid heeft genesteld, gaan de cellen zich abnormaal snel delen en vormt zich in de opperhuid een eeltachtige vergroeiing.

Wratten ogen onesthetisch, ze zijn besmettelijk en vermeerderen zich snel. Bij uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel kunt u terecht voor een doeltreffende behandeling.

Mycose

Mycosen of schimmelziekten zijn infecties die worden veroorzaakt door microscopisch kleine schimmels. Deze zogenaamde “opportunistische ziekte” treedt meestal op bij een verzwakking van het afweersysteem (vermoeidheid, inname van medicatie, stress, enz.). Ze tast de huid en de nagels aan en manifesteert zich onder meer door jeuk, vlekken, schilferende huid en kleurverandering.

Hyperpigmentatie (melasma)

Pigmentvlekken kunnen al vanaf het dertigste levensjaar verschijnen. Ze kunnen het gevolg zijn van blootstelling aan de zon, waardoor de pigmentcellen in de huid hyperactief worden en meer pigment produceren.

Als zo’n vlek van uitzicht verandert, broos is (makkelijk bloedt of afschilfert) of onesthetisch is, kan uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel u een aangepaste oplossing bieden.

Haaruitval

Er zijn verschillende vormen van haaruitval en ook de oorzaken en mechanismen verschillen. Soms kan een tekort aan bepaalde stoffen of een extreme gevoeligheid voor androgenen (mannelijke geslachtshormonen) aan de basis liggen, en dat zowel bij mannen als vrouwen. Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel  kan u verschillende behandelingen voorstellen om de haaruitval af te remmen, de weerstand te verhogen en/of de nieuwe haargroei stimuleren.

Nagelaandoeningen

Er bestaan heel wat nagelaandoeningen, zoals schimmelinfecties of infecties door bacteriën, loskomen van de nagel, verdikking van de nagel, ingroeiende nagels, enz. Afgezien van het onesthetische karakter kan de aandoening  ook pijnlijk zijn. Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel kan u voor elke aandoening een geschikte behandeling voorstellen.

Huidkanker

Uw dermatoloog in Brussels Skin Center in Ukkel verzorgt de preventie, diagnose en opvolging van huidkanker, van het basocellulair carcinoom tot melanomen. Meer informatie vindt u in onze rubriek “huidkanker”.