Kinderdermatologie

kinderdermatologie in het Brussels Skin Center

Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center behandelt alle soorten pathologieën in pediatrische of kinderdermatologie.

Hun huid kan namelijk worden aangetast door tal van huidziekten, zoals atopische dermatitis, wratten, impetigo of zelfs acne.

Hieronder kunt u over de meest voorkomende aandoeningen in kinderdermatologie lezen.

Atopische dermatitis

Atopische dermatitis kenmerkt zich door een droge huid met wondjes waarlangs allergenen (pollen, stof, zeep, enz.) dieper in de huid kunnen dringen. Door overdadige stimulering van het afweersysteem ontstaat er vervolgens eczeem met jeuk, ontstekingen en etter. Het openkrabben van de wondjes kan een superinfectie veroorzaken (door het herpesvirus of, in zeldzamere gevallen, door een staphylococcus doreus). Uw dermatoloog van het Brussels Skin Center kan een diagnose stellen en een behandeling opstarten.

Molluscum contagiosum

Deze infectie wordt veroorzaakt door een virus en manifesteert zich door lichte glanzende, parelmoerachtige, harde gezwelletjes. Molluscum contagiosum wordt meestal via direct contact overgedragen. Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center kan u een snelle en efficiënte aanpak garanderen.

Wratten

Dankzij vocht of kleine wondjes, kan het wrattenvirus in de huid binnendringen. Wratten worden vooral opgelopen in zwembaden en op sportterreinen. Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center kan een geschikte behandeling aanbieden voor uw kind.

Impetigo of krentenbaard

Impetigo is een bacteriële huidinfectie die vaak optreedt rond de neusvleugel, de mond of in de perineale streek (bilnaad). De aandoening wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door streptokokken of stafylokokken. Impetigo is heel besmettelijk en moet dus snel worden behandeld. Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center kan u een doeltreffende behandeling aanbieden.

Pediculose of luisziekte

Luizen voeden zich met bloed en worden rechtstreeks van mens op mens overgedragen of onrechtstreeks via het uitlenen van een muts, een kam, enz. Het meest voorkomende symptoom is een jeukende hoofdhuid (pruritus). Door te krabben kunnen zich wondjes vormen die tot een superinfectie kunnen leiden. Uw dermatoloog van het Brussels Skin Center kan u een snelle en doeltreffende behandeling aanbieden.

Jeugdacne

80% van de tieners heeft last van acne. Acne is een probleem van de talgkliertjes, waarin bijkomend een infectie met de bacterie Propionibacterium acnes optreedt. De oorzaak van acne is de talg die te taai of te dik is of overdadig geproduceerd wordt. Omdat de huidporiën verstopt zijn door dode huidcellen, kan de talg niet worden afgevoerd. Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center biedt de jonge patiënten een onthaal en behandeling op maat aan.

Brandwonden en andere wonden

Kleine wonden zijn meestal onschuldig, maar soms is er een aangepaste verzorging nodig. Uw dermatoloog in het Brussels Skin Center zal de ernst van de brandwonde of elke andere wonde onderzoeken en een aangepaste behandeling voorstellen. Zodat de esthetische gevolgen zo veel mogelijk beperkt zijn.