Dokter Sophie Thiriar

Dr Sophie Thiriar dermatoloog specialist in psychosomatische en gynaecologische aandoeningen

Expertisegebieden van dr. Sophie Thiriar

  • Algemene dermatologie

  • Gynaecologische dermatologie

  • Psychodermatologie

Specialisaties in algemene dermatologie

  • Pathologieën van het anogenitale slijmvlies bij vrouwen.

  • Psychosomatische aspecten van dermatologische aandoeningen.

Meer weten over dr. Thiriar

Dr. Sophie Thiriar is dermatoloog sinds 1999. Zij is afgestudeerd aan de Université libre de Bruxelles en heeft in het Erasmusziekenhuis een opleiding algemene en pediatrische dermatologie gevolgd, evenals een opleiding gynaecologische dermatologie.

Sinds 2006 is dr.Thiriar geïnteresseerd in de psychosomatische aspecten van dermatologische aandoeningen. In dit kader heeft zij talrijke opleidingen en specialisaties gevolgd en is zij voortdurend op zoek naar nieuwe psychotherapeutische instrumenten.

Voor ze het Brussels Skin Center vervoegde, werkte dr. Thiriar meer dan 12 jaar in het CHIREC-ziekenhuis van Eigenbrakel – Waterloo. Zij heeft ook lange tijd patch-tests voor contactallergieën uitgevoerd in de Polikliniek van Lothier. Ten slotte, in 2018, sloot dr. Thiriar aan bij het Brussels Skin Center in Ukkel. Vandaag de dag legt ze zich toe op haar privépraktijk in de dermatologie (in Waterloo en in het Brussels Skin Center in Ukkel) en op het aanleren van communicatie tussen zorgverlener en patiënt.

Naast haar medische praktijk is dr Sophie Thiriar schilderes. Zij behaalde een bachelor in Kunstgeschiedenis en Archeologie en een master in Plastische en Visuele Kunsten. Haar artistieke werk gaat over de relatie van de mens tot zijn of haar identiteit/beeld.

Dr. Sophie Thiriar is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV) en de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV). Ze is ook lid van de Belgian Contact and Environmental Dermatitis Group (BCEDG) en de Belgian Society of Pediatric Dermatology(BSPD). Ten slotte is zij aangesloten bij de European Society for Dermatology and Psychiatry (ESDaP).

.

Uw afspraak met dr. Sophie Thiriar

Dokter Sophie Thiriar heet u welkom in het Brussels Skin Center in Ukkel voor algemene dermatologische raadplegingen in het Frans en in het Engels.

De prijs van een algemeen dermatologisch consult met Dr Sophie Thiriar bedraagt 70 euro, exclusief eventuele supplementen (technische of esthetische ingrepen, enz.). Ze is niet-geconventioneerd in het Brussels Skin Center.